f t in yt

Η συνέντευξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, κεντρικό θέμα στο Πανελλαδικό Αυτοδιοικητικό και Πολιτικό Περιοδικό Πόλη και Πολιτική

poli1

 

Κεντρικός Τίτλος «Γ. Πατούλης: Οι 4 προτεραιότητες μας στην Περιφέρεια Αττικής»

Οι προτεραιότητες και οι προτάσεις του συνδυασμού Νέα Αρχή για την Αττική, παρουσιάζονται σε μια συνέντευξη εφ’ όλης του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στον εκδότη και διευθυντή του Πανελλαδικού Αυτοδιοικητικού και Πολιτικού  Περιοδικού «Πόλη και Πολιτική», Κ. Κουφάκη.

Πολιτική Προστασία και Διαχείριση Απορριμμάτων

Ο Γ. Πατούλης απατώντας σε σχετική ερώτηση με τις «ενεργές βόμβες» που πρέπει να απενεργοποιήσει ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής και αφορούν στην  Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση των Απορριμμάτων επισημαίνει ότι έχει έρθει η ώρα της αφύπνισης και της δράσης. «Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να είναι πρωταγωνιστικός στην υλοποίηση των δράσεων πολιτικής προστασίας. Για να γίνει αυτό απαιτείται αναβάθμιση του ρόλου των Συνδέσμων και η Περιφέρεια Αττικής να έχει ένα σημαντικό ρόλο, σε διαδημοτικό και υπερ-τοπικό επίπεδο. Είναι ανάγκη να ενισχυθεί και να αξιοποιηθεί το εθελοντικό κίνημα, ενώ πρέπει στα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης και κοινωφελούς εργασίας να υπάρχει μία διακριτή κατηγορία με δικαιούχους τους Δήμους και τους Συνδέσμους για την κάλυψη αναγκών πολιτικής προστασίας σε αναδασώσεις, καθαρισμούς ρεμάτων, την υποβοήθηση του έργου του αποχιονισμού και μία σειρά άλλων περιπτώσεων υποστήριξης του υφιστάμενου μηχανισμού πολιτικής προστασίας των Δήμων.

Σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων υπογραμμίζει ότι η Νέα Αρχή έχει σχέδιο και σημειώνει ότι «τόσο η κ. Δούρου, όσο και ο προκάτοχός της κ. Σγουρός φέρουν τεράστια ευθύνη για τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου καθώς διαχειρίστηκαν το ζήτημα με ανευθυνότητα και προχειρότητα, ως την τελευταία στιγμή».

 

Η αυτοδιοίκηση να αποφασίζει για το προσωπικό της

Σε σχετική ερώτηση με τις ανάγκες του προσωπικού της αυτοδιοίκησης τονίζει ότι οι «Δήμοι της χώρας σήμερα λειτουργούν οριακά, εξαιτίας τόσο της διαρκούς μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης τα τελευταία χρόνια, όσο και λόγω της έλλειψης προσωπικού. Είναι ακατανόητο να μην μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποφασίζει για το προσωπικό που έχει ανάγκη και να αποφασίζει η Κυβέρνηση πόσες θέσεις και σε ποιους τομείς θα της εγκρίνει προσωπικό».

Να μπει οριστικό τέλος στο πρόβλημα της αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων

Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα της αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων τόνισε ότι είναι ένα πρόβλημα σοβαρό και θα πρέπει να λυθεί άμεσα. «Ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανέλαβα πρωτοβουλίες προκειμένου να υπάρξει μία συστηματική συνεργασία με τις Περιφέρειες και να βρεθεί λύση στα θέματα των αρμοδιοτήτων. Με την ΕΝ.Π.Ε. έχουμε πραγματοποιήσει κοινά συνέδρια, ενώ έχουν συνεδριάσει από κοινού και τα Διοικητικά μας Συμβούλια προκειμένου να βρούμε λύσεις. Δεν μπορεί να μη γνωρίζουμε ποιος κάνει τι σε θέματα όπως είναι για παράδειγμα το υπαίθριο εμπόριο, η λειτουργία λαϊκών αγορών, η κοινωνική πολιτική, το περιβάλλον, η οδοποιία και ο φωτισμός.» 

Για μας δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε 30 ούτε 100 ημερών

Απατώντας στην ερώτηση σχετικά με τις προτεραιότητες της Νέας Αρχής  τις  “30” και “100” πρώτες ημέρες ανέφερε: «Για μας δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε 30 ούτε 100 ημερών. Για το λόγο αυτό το σχέδιο που καταρτίζουμε θα είναι έτοιμο και θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την πρώτη στιγμή που θα αναλάβουμε καθήκοντα. Στις βασικές προτεραιότητες μας θα είναι το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, η εφαρμογή του σχεδίου πολιτικής προστασίας, η υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, η εφαρμογή επιχειρησιακών δράσεων που θα οδηγεί στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής και στην παραμονή των νέων στο τόπο τους. Ταυτόχρονα, να δημιουργήσουμε ένα συντονιστικό όργανο στο οποίο θα συμμετέχουν η Περιφέρεια και οι 66 Δήμοι της Αττικής. Το όργανο θα συνεδριάζει τουλάχιστον ανά δίμηνο και θα είναι αρμόδιο για την από κοινού διεκδίκηση της επίλυσης των τοπικών προβλημάτων».   

Θα είμαι Περιφερειάρχης όλων των πολιτών

Ο Γ. Πατούλης απευθυνόμενος στους πολίτες της Αττικής και απατώντας στο ερώτημα γιατί να επιλέξουν αυτόν αντί των ανθυποψηφίων του στις εκλογές υπογράμμισε ότι  «οι πολίτες αναζητούν, πέρα από κόμματα και ιδεολογίες, ανθρώπους που θα είναι σε θέση να οδηγήσουν την Αττική στην ανάπτυξη, ανθρώπους που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να μείνουν τα νέα παιδιά στο τόπο τους. Για μένα αποτελεί ουσιαστική και ειλικρινή δέσμευση ότι, θα είμαι Περιφερειάρχης όλων των πολιτών. Από τη μέχρι τώρα πορεία μου στην Αυτοδιοίκηση, έχω αποδείξει ότι πάντα επέλεγα το δρόμο της συνέπειας και την ευθύνης. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Δεσμεύομαι ότι, όλοι μαζί θα “σηκώσουμε τα μανίκια” και θα δουλέψουμε σκληρά για να αλλάξουμε την Αττική μας.» 

 Διαβάστε ηλεκτρονικά τη συνέντευξη στην παρακάτω διεύθυνση: https://www.epoli.gr/proteraiotites-perifereia-attikis-a-104999.html 

Επισυνάπτεται η συνέντευξη και σε pdf

 

poli1

 

Κατηγορία:
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok